ادامه اعتراض‌ها به کیفیت پایین تیم قلعه‌نویی؛ سرنوشت والیبال تکرار می‌شود؟

فدراسیون‌های فوتبال و والیبال پس از دستور خامنه‌ای مجبور به استفاده از مربیان ایرانی شدند

امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران-پاییز ۱۴۰۲-AFP

اعتراض‌ها به تساوی بدون گل تیم ملی فوتبال ایران مقابل ازبکستان در تهران و کیفیت پایین شاگردان امیر قلعه‌نویی، همچنان دارد.

تیم ملی فوتبال ایران در آخرین بازی از مرحله دوم گروهی انتخابی جام جهانی، روز سه‌شنبه در ورزشگاه آزادی تهران مقابل ازبکستان، جدی‌ترین رقیب گروهی‌اش به میدان رفت، اما مجددا موفق به شکست ازبک‌ها نشد تا در پایان مسابقه، هزاران نفر از تماشاگران حاضر در ورزشگاه، با شعار «بی‌غیرت، بی‌غیرت» بازیکنان ایران را بدرقه کنند.

 ایران که در دیدار رفت در تاشکند ابتدا ۲ بر صفر از ازبکستان پیش افتاده بود و سپس بازی برده را با تساوی ۲-۲ عوض کرد، در دیدار برگشت هم با ارائه نمایشی ضعیف‌تر، از تهدید جدی دروازه ازبک‌ها بازماند تا نتیجه‌ای به غیر از تساوی بدون گل نصیبش نشود.

امیر قلعه‌نویی، در شرایطی پس از جام جهانی قطر روی نیمکت ایران جایگزین کارلوس کیروش شد که پیش از آن، علی خامنه‌ای، رهبر جموری اسلامی در دیدار با مقامات ورزش ایران، به روسای فدراسیون‌های ورزشی و وزیر ورزش تاکید کرده بود که تا حد امکان در تیم‌های ملی از سرمربی‌های ایرانی استفاده شود؛ دستوری غیرتخصصی و عجیب که در راستای سیاست‌های دائمی رهبر جمهوری اسلامی برای دخالت در جزئی‌ترین امور اداری در ایران تفسیر می‌شود.

در همین رابطه روزنامه شرق، وضعیت فعلی فوتبال را با شرایط تیم ملی شکست‌خورده والیبال ایران تشبیه کرد و نوشت: «نگرانی خاصی در این زمینه وجود دارد؛ اینکه فوتبال ایران به جای پیشرفت در آسیا و تبدیل به قدرتی بی‌بدیل‌شدن در منطقه، مسیر عکس را طی کرده و شبیه به تیم ملی والیبال ایران شود. ایران در حالی کار را با تساوی مقابل ازبکستان به پایان رساند که در انتهای این مسابقه، در اقدامی نگران‌کننده و صدالبته هشدارآمیز، عده‌ای از تماشاگران، بازیکنان تیم ملی را هو کرده و شعارهایی علیه آنها سر دادند. این دسته به وضوح از سبکی که تیم ملی در این دیدار به نمایش گذاشته بود، شاکی بودند.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مرداد ۱۳۹۸ مقابل بازیکنان و مربیان تیم ملی والیبال جوانان ایران نشست تا برای‌ آن‌ها از ایدئولوژی‌هایش بگوید اما کمی بعد بحث سرمربی این تیم و لزوم کنار گذاشتن مربیان خارجی را پیش کشید و گفت: «نخیر؛ بنده توی کتم نمی‌رود که مربی خارجی لازم است. درباره‌ سرمربی ایرانی همیشه اعتقادم این بوده و واقعا معتقدم این مربی ایرانی برای کشور ما، باشگاه‌ها و مجموعه‌های ایرانی شایسته است. البته دخالتی نمی‌کنم، اما لزومی [به مربی خارجی] وجود ندارد. بعضی مربی‌های خارجی خوب‌اند، بعضی‌شان خوب نیستند. پول هم زیاد می‌گیرند، توقع هم زیاد دارند، گاهی کار هم انجام نمی‌دهند. حالا بعضی‌ها بیخودی احساس لزوم می‌کنند و می‌خواهند این را اثبات کنند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این دیدار بهروز عطایی، سرمربی وقت تیم ملی والیبال جوانان ایران، روبه‌روی خامنه‌ای نشسته بود و او در طول سخنانش بارها با دست به عطایی اشاره کرد. عطایی دقیقا دو سال بعد سرمربی‌ تیم ملی والیبال بزرگسالان ایران شد و مهر ۱۴۰۲، پس از کاهش بخت صعود به المپیک، حذف تحقیرآمیز از لیگ ملت‌ها و شکست مقابل ژاپن در فینال مسابقات آسیایی، برکنار شد.

حالا نیز روزنامه شرق با مقایسه شرایط تیم ملی فوتبال ایران با تیم ملی والیبال که هردو تحت تاثیر دستور مستقیم علی خامنه‌ای به سمت سقوط و ناکامی‌های بیشتر حرکت می‌کنند، نوشت: «انتظار می‌رفت هدایت این تیم بعد از کی‌روش به یک مربی طراز اول خارجی سپرده شود، اما ‌‌یکباره چرخش به سمت کالای ایرانی، امیر قلعه‌نویی را سرمربی این تیم کرد. قلعه‌نویی در جام ملت‌های آسیا توفیقی نداشت، ولی وعده داد بعد از این جام، بازسازی مهمی را رقم بزند و نمایش دلپذیرتری داشته باشد. مشابه این وعده‌ها را بارها بهروز عطایی، مربی وقت تیم ملی والیبال ایران داده بود، اما روزهای خوب از راه نرسیدند.»

بیشتر از ورزش